Visitant Alemanya

VISITANT ALEMANYA

Cultura

Aprendre alemany és una bona forma d’obrir-te pas a un futur internacional, però, coneixes bé la seva cultura? Els alemanys tenen moltíssimes peculiaritats, per això, hem fet una selecció de les que més ens criden l’atenció, per que amb un curs d’alemany aprendràs la llengua, però la seva cultura va molt més enllà:

Salutacions i presentacions

Quan saludis o et presentin algú d’Alemanya, el més habitual és que t’estengui la mà, els dos petons no estan ben vistos, a no ser que hi hagi molta confiança. Per això, és millor no anticipar-se i donar la mà sempre. No només n’hi ha prou amb aprendre alemany, cal conèixer algunes de les seves costums.

Puntualitat alemanya

Aprendre alemany no només tracta del seu idioma, si no dels seus hàbits i tradicions més arrelades. Els alemanys són mundialment coneguts per la seva extrema puntualitat, per això, arribar tard és una falta de respecte i és possible que si arribes 5 minuts tard, la persona amb la qual hagis és possible que no estigui de molt bon humor.

Reciclatge

A Alemanya posseeixen una amplia cultura del reciclatge des de fa molt de temps. És una cosa que es porta a terme a totes les llars i per descomptat a totes les institucions públiques. Tant és així que en aeroports o en restaurants de menjar ràpid és possible reciclar.

Menjar i beure

La cervesa alemanya és el producte estrella, tant és així que hi ha més de mil tipus diferents al llarg de tot el país. Té la seva pròpia festa a l’octubre, l’Oktoberfest, on s’organitza un impressionant esdeveniment en honor a la cervesa i la tradició germànica. Quant al menjar, el més emblemàtic són les seves salsitxes, amb moltíssima varietat, com per exemple, la “Currywurst” a Berlin, una salsitxa amanida amb Quètxup i curri.

Cultura musical

Alemanya té una enorme riquesa musical, especialment en l’àmbit de la música clàssica. És el país on van néixer alguns dels compositors més famosos dels nostres dies com Bach, Beethoven o Wagner.

Aprendre alemany et permetrà submergir-te en la seva cultura a través de l’idioma, però és important conèixer part del seu folklore més tradicional si el que t’estàs plantejant és treballar o estudiar allà.

Ciutats

Aquestes són les principals ciutats alemanes ordenades per població:

Ciutat Estat Població
Berlín Berlín 3.543.676
Hamburg Hamburgg 1.724.309
Munic Baviera 1.388.308
Colònia Renania del Nord-Westfalia 1.013.665
Frankfurt Hesse 676.533
Stuttgart Baden-Württemberg 591.015
Düsseldorf Renania del Nord-Westfalia 589.649
Dortmund Renania del Nord-Westfalia 571.403
Essen Renania del Nord-Westfalia 565.900
Bremen Bremen (Estat) 544.043
Dresde Sajonia 525.105
Leipzig Sajonia 520.838
Hannover Baja Sajonia 509.485
Nuremberg Baviera 495.121
Duisburg Renania del Nord-Westfalia 487.470

Informació de les ciutats més importants de Alemanya:

Munic és la capital del Bundesland de Baviera i la tercera ciutat més gran d'Alemanya, després de Berlín i Hamburg, amb una població d'uns 1.234.000 habitants. Aquest fet la converteix en la dotzena ciutat en habitants de la Unió Europea. Representa un dels centres més importants a nivell econòmic, cultural i logístic del país i destaca pel seu desenvolupament i projecció de futur dins l'Europa unida. A la seva regió metropolitana s'hi compten en total uns 2,6 milions d'habitants.

Transports publics

La companyia nacional del ferrocarrils, la Deutsche Bahn, explota la xarxa de ferrocarril urbà (S-Bahn), formada per deu línies que conecten el centre de la ciutat amb les localitats més properes. Ja que el túnel que travessa la ciutat d'est a oest, de la Hauptbahnhof a la Ostbahnhof, (Stammstrecke) és compratit per totes les línies, es troba actualment en un punt de saturació. És per això que s'ha projectat un segon túnel que permetrà augmentar el servei.

La companyia de transports metropolitans, la MVG, és responsable de les sis línies de metro (U-Bahn), les deu de tramvia (Tram) i una gran xarxa de busos que inclou un sistema de metro-busos (enllacen amb estacions de metro). El sistema de metro transporta diàriament un milió i mig de persones.

Altres empreses privades també ofereixen serveis d'autobús.

Tots aquests mitjans de transport s'agrupen en un organisme que rep el nom MVV i s'ofereixen a una tarifa unificada.

Berlín és la capital i la ciutat més gran d'Alemanya, amb 3.499.879 habitants (2011), anomenats berlinesos. Té una densitat de 3.845 hab/km². La travessen els rius Spree i Havel, al nord-est d'Alemanya. Està voltada pel land de Brandenburg, tot i que no en forma part, sinó que la mateixa ciutat és un dels estats federats alemanys.

La ciutat

Tot i que Berlín té un bon nombre d'edificis notables dels segles precedents, la ciutat d'avui dia està fortament caracteritzada pel paper clau que ha tingut en la història alemanya del segle XX. D'una banda, qualsevol govern que ha tingut la seu a Berlín: l'Imperi germànic del 1871, la República de Weimar, l'Alemanya nazi, la RDA i ara l'Alemanya unida, hi ha portat a terme ambiciosos programes urbanístics.

Cadascú amb el seu caràcter distintiu. D'altra banda, Berlín ha estat devastada pels bombardejos de la Segona Guerra mundial, i molts dels edificis que van quedar drets foren enderrocats als anys 50 i 60, tant a l'est com a l'oest, per fer lloc als nous programes arquitectònics.

Si bé no ha quedat gran cosa del mur de Berlín, és possible dir en quina part de la ciutat es troba només observant l'arquitectura dels edificis.


Frankfurt en alemany, generalment anomenada Frankfurt malgrat el risc de confusió amb la ciutat de Frankfurt de l'Oder, és una ciutat alemanya. Situada a la vora del riu Main, és la ciutat més gran del Land de Hessen. La població se situa per sobre dels 670.000 (2008) habitants (que són més d'1,4 milions a l'aglomeració i 5 milions a l'àrea urbana).

Transports

L'Aeroport de Frankfurt és una referència internacional i els seus 50 milions de passatgers a l'any el converteixen en el segon aeroport més transitat d'Europa, solament superat pel de Londres - Heathrow. És considerat el millor aeroport de càrrega del món. Així mateix és l'aeroport al qual viatja el nombre més gran de línies aèries internacionals.

A menys de dues hores de la ciutat també hi ha l'Aeroport de Hahn, que recentment ha guanyat molta popularitat per ser el destí més pròxim a Frankfurt del Main al qual volen les línies aèries de baix cost com Ryanair. Els autobusos connecten l'aeroport amb la ciutat cada hora.

Com Berlín, Frankfurt ha implementat un complet sistema de bicitaxi, transport alternatiu i ecològic.Hamburg és una ciutat-estat i un dels 16 estats federats alemanys. Té una superfície de 750 km² i 1.753.380 habitants (novembre 2013). Situat al conflent estancat de l'Elba i de l'Alster, va esdevenir el principal port alemany. El seu nom oficial complet Freie und Hansestadt Hamburg, prové del fet d'haver format part de la Lliga Hanseàtica a l'edat mitjana.

Transports

Hamburg és un nus de transports multimodals dels més importants d'Alemanya: el port d'Hamburg que és el més llarg del país i el tercer d'Europa, l'aeroport d'Hamburg de passatgers i de mercaderies, les autopistes A1, A7, A24, A23 i les línies ferroviàries vers Berlín, Hanover, Lübeck, Kiel, Copenhaguen, Rostock.

Dins de l'àrea metropolitana, l'Hamburger Verkehrsverbund (HVV) coordina una llarga xarxa de transport públic que integra quatre línies de metro (U1, U2, U3 i U4), una xarxa de trens de rodalia (S-Bahn), els bacs a l'Elba i els autobusos.Colònia és una ciutat alemanya a l'oest del país, al nord de Bonn i al sud de Düsseldorf. Travessada pel Rin, el seu centre és a la riba esquerra del riu, que l'ha inundat repetidament. Colònia és la quarta ciutat d'Alemanya (1.007.119 habitants el 2010) i la més gran de l'estat de Rin del Nord-Westfàlia (la capital del qual és tanmateix Düsseldorf).

Economia

Colònia és una ciutat comercial i industrial gràcies a ser la ciutat més gran de la regió Rin-Ruhr. Colònia és una de les grans regions industrials del país.

En 2004, la Unió Europea (UE), va fixar a Colònia la seu definitiva de l'Agència Europea de Seguretat Aèria (AESA) que havia sigut fundada el 2002. L'AESA està encarregada de revisar avions, plans de seguretat i les concessions de llicències als pilots. També vigila que es complisca la legislació i que les lleis locals siguen segons les de la UE.

Per altra banda, des d'aquesta ciutat es transmeten deu emissores de ràdio i de televisió, entre les quals destaquen la "Westdeutscher Rundfunk" (WDR), la privada RTL. Amb això Colònia lidera la producció televisiva del país. Aquesta reputació es veu reflectida en el complex urbanístic "Media Park".


Stuttgart és la capital del Land alemany de Baden-Württemberg, a la porta de la Selva Negra. Té una població d'aproximadament 598.000 habitants (juny 2008), dels quals uns 138.000 són estrangers, i una superfície de 207 km².

Clima

Per estar situat en una depressió i pels cultius, a Stuttgart trobem un clima molt càlid, encara que hi ha períodes en què el fred fa acte de presència. La Selva Negra i els boscos suabs i francs relaxen les temperatures amb les ombres dels seus arbres. El clima i el pendent en què es troba Stuttgart facilita l'aparició de la viticultura.

A l'estiu es produeix la inversió tèrmica. Per això és possible que a l'estiu la temperatura a la Königstraße (el carrer principal de Stuttgart) i als voltants de la Schlossplatz (la plaça principal) hi arribin a haver temperatures de 30-35º al migdia.Düsseldorf és la capital del Land de Rin del Nord-Westfàlia (Alemanya). La seva regió metropolitana té 1.315.736 d'habitants i és la número 33 de la Llista d'aglomeracions de la Unió Europea, i ocupa la posició 9 de la Llista de les grans ciutats d'Alemanya. Situada al costat del Rin, a prop de Colònia, és un dels centres de l'àrea Rin-Ruhr, una zona densament poblada de 12 milions d'habitants.

Història

ls orígens de la ciutat cal buscar-los en el segle VII i segle VIII, en els assentaments ramaders i pesquers a la zona on confluïen el Düssel i el Rin. La primera menció de la ciutat, això no obstant, es fa esperar fins al 1135.

El 14 d'agost del 1288 la ciutat va veure reconeguts els seus drets pel comte Adolf V. La ciutat fou assolada per la pobresa i la destrucció després de les Guerres Napoleòniques.

La Primera Guerra Mundial i la Segona Guerra Mundial van sumir la ciutat en la depressió. La segona va deixar la ciutat reduïda a una pila de ruïnes.
Dortmund és una ciutat del Rin del Nord-Westfàlia, Alemanya. Situada a la riba del Ruhr, és la ciutat més gran en nombre d'habitants de la Regió del Ruhr i la sisena ciutat més gran d'Alemanya amb una població de 587.830 habitants (30 de juny de 2005).

Economia

Dortmund ha estat històricament una zona industrial. Dortmund és ara la llar d'un nombre de petites i mitjanes empreses de tecnologia de la informació, moltes d'elles vinculades al programa local de la universitat TechnologieZentrumDortmund. La ciutat treballa en estreta col·laboració amb els instituts de recerca, les universitats privades i les empreses per col·laborar en les iniciatives de comercialització de la ciència.

Dortmund té un aeroport internacional i un port interior al Dortmunder-Ems-Canal.

Dortmund és famosa per la seva cervesa (Dortmunder) i el seu club de futbol Borussia Dortmund (BVB 09).
Essen és una ciutat del Land de Rin del Nord-Westfàlia, Alemanya. Situada a la riba del Ruhr, és la segona ciutat en nombre d'habitants de la Regió del Ruhr (darrere de Dortmund, amb entre 160 i 1500 habitants més), i la 7a. ciutat d'Alemanya. Població: 577.290 (31-12-2008).

Punts d'interès

Villa Hügel: Construïda a finals del segle XIX per l'industrial Alfred Krupp com a casa familiar. Allotja regularment exposicions d'art i concerts de música.

Zeche und Kokerei Zollverein: Mina de carbó (construïda el 1932, tancada el 1986) i planta de carbó de coc (construïda el 1961, tancada el 1993). Fou la mina més gran i bella del món. Se'n van arribar a extreure 12.000 tones de carbó diaries. Avui en dia els visitants tenen accés a diverses zones, on generalment s'hi mostren exposicions temporals.

Essener Münster: catedral del segle XIV, ampliada i reconstruïda el 1958; sense tenir una aparença espectacular, exhibeix alguns objectes exquisits a una sala annexa: obres d'art dels voltants de l'any 1000 dC., la corona d'Otó III, emperador romanogermànic, l'escultura conservada més antiga del món de la Verge Maria (Goldene Madonna).Bremen al nord-est d'Alemanya, forma juntament amb el port de Bremerhaven (60 km al nord-oest) la Ciutat Lliure Hanseàtica de Bremen o Estat de Bremen, un dels 16 Land federats que formen la República Federal d'Alemanya. La ciutat tenia 551.767 habitants l'any 2014.

Història

L'any 782 apareix la primera menció de Bremen en un document escrit. Dins la seva història destaca la seva unió, l'any 1260 a la Lliga hanseàtica, de la qual és expulsada durant 70 anys el 1285.

El 1358 Bremen torna novament a la Lliga Hanseàtica, de la qual torna a ser expulsada l'any 1427.

El 1811 és ocupada per les tropes napoleòniques i esdevé la prefectura del departament francès de Boques del Weser. La ciutat va ser batejada amb el nom de Bouches-du-Weser i va estar ocupada fins al 1814.

El 1871 es funda l'imperi Alemany, i Bremen n'entra a formar part amb el títol de Ciutat Lliure Hanseàtica.

El 1646, després de la lluita contra els suecs en la Guerra dels trenta anys, esdevé una ciutat-regne independent.Dresden és una ciutat alemanya, capital de l'Estat Lliure de Saxònia. Està situada a la vall de l'Elba. El 2012 la seva població va superar els 525.000 habitants. A l'àrea metropolitana hi viuen 1.100.000 persones.

Història

Els primers poblaments de la zona on avui s'enclava Dresden daten del neolític. L'any 1206 s'esmenta per primera vegada el nom de Dresden.

A finals del segle XV es converteix en la residència del sobirà de Saxònia i experimenta un gran apogeu, gràcies a la rebel·lió que va dur a terme la Casa de Wettin a fi d'obtenir la dignitat electoral, convertint-se en un centre polític i cultural d'importància. A causa de l'obtenció d'aquesta dignitat, Dresden també es va convertir en el Land protestant més important del Sacre Imperi Romanogermànic. En aquesta època es duen a terme grans assoliments culturals, que són la causa, encara, del prestigi que té aquesta ciutat.

El desenvolupament de la ciutat es va estancar durant la Guerra dels Trenta Anys. En els anys posteriors es van construir els parcs i edificis més famosos, però la ciutat va patir els danys de gairebé totes les grans guerres europees.


Leipzig és una ciutat de Saxònia (Alemanya). Amb més de 560.000 habitants és la ciutat més gran de l'estat. El seu antic ajuntament és un dels edificis més destacats del Renaixement alemany, i allotja un dels museus històrics més grans d'Alemanya.

Història

La primera notícia de la ciutat és un document del 1015 que parla d'un assentament eslau, i el 1165 ja té un privilegi de mercat.

En aquesta ciutat va treballar i està enterrat Johann Sebastian Bach. També va ser organista oficial de l'església de Sant Tomàs, fins a la seva mort, el compositor Johann Georg Hermann Voigt (1769-1811), i August Mühling (1786-1847) els quals, malgrat no ser gaire coneguts, encara s'interpreten moltes obres d'ells. Richard Wagner hi va néixer el 1813. També en aquesta ciutat hi va treballar durant molts anys, Moritz Vogel, que va fer una tasca molt important en les escoles, ensenyant la música per a piano en tots els graus escolars.

El 19 d'octubre de 1813 Leipzig fou testimoni de la primera derrota de Napoleó I a l'anomenada Batalla de les Nacions, en record de la qual fou erigit, el 1911, el Völkerschlachtsdenkmal amb una plataforma amb vista panoràmica a 91 m d'alçada.Hannover és la capital del Bundesland de la Baixa Saxònia i una de les més importants ciutats del nord d'Alemanya. Té una població de 520.000 habitants i és un dels principals centres organitzatius de fires i congressos.

Història

La ciutat de Hannover va ser fundada l'any 1100 convertint-se en residència d'Enric el Lleó. Aviat es convertí en una ciutat hanseàtica de primer ordre que prosperà gràcies a ser un centre de poder durant la Reforma religiosa i gràcies a ser seu d'una de les principals famílies de la reialesa alemanya.

Al llarg dels segles XVII - XVIII - XIX estigué estretament vinculada al Regne Unit. L'any 1866 deixà de ser la capital del Regne independent de Hannover per convertir-se en la capital de la província prussiana de Hannover.

Al llarg de la Segona Guerra Mundial la ciutat es veié fortament devastada, més d'un 80% del centre de la ciutat i gairebé el 50% de la resta de la ciutat quedaren destruïts pels bombardeigs aliats. El procés de restauració preveia la reconstrucció de barris sences de cases de fusta i obres arquitectòniques com l'Òpera, el Marktkirche (Església) i la Neues Rathaus (Nou Ajuntament).Nuremberg és una ciutat al districte de Francònia, Mitjana Baviera. Té més de 500.000 habitants, i és la segona ciutat més gran de Baviera, i la catorzena d'Alemanya. L'àrea metropolitana de Nuremberg, juntament amb les seves ciutats veïnes de Fürth, Erlangen i Schwabach, és el centre econòmic i cultural de la Regió d'Europa Metropolitana de Nuremberg i Francònia. El primer ferrocarril alemany es construí entre Nuremberg i Fürth.

Història

La primera menció de la ciutat es remunta a l'any 1050, en un document de l'emperador Enric III. El 1219 Frederic II li concedeix el privilegi de "ciutat lliure", amb institucions autònomes d'autogovern. Gràcies als intercanvis comercials, Nuremberg cresqué durant els segles XV i XVI.

El descobriment del Nou Món i l'exclusió de la ciutat des de les noves rutes comercials seguides per la Guerra dels Trenta Anys causaren un lent declivi, només interromput el segle XIX amb el naixement i el creixement de la indústria del joguet.

En la història contemporània, Nuremberg ha jugat un paper important, sobretot pel que fa al nazisme. Hi prenien lloc les reunions de propaganda de Hitler, en l'anomenat "Zeppelinfeld" i també s'hi promulgaren les lleis racistes de 1935. Després de la GM II, entre 1945 i 1949 s'hi jutjaren els dirigents nazis.


Duisburg és una ciutat d'Alemanya que pertany a l'estat de Rin del Nord-Westfàlia. Forma part tant de la regió de la conca del Ruhr com del Niederrhein i té el port fluvial més gran d'Europa.

Història

Segle XIX, la Revolució Industrial transforma Duisburg convertint-la en una pròspera ciutat.

Anys 1920, en el context de les reparacions imposades a Alemanya en el Tractat de Versalles (1919), el Ruhr va ser ocupat per tropes belgues i franceses entre 1923 i 1925. Aquesta situació va provocar la "Ruhrkampf" que va ser sostinguda pel règim de Weimar.

1945, al final de la Segona Guerra Mundial el Ruhr és ocupat pels britànics i els nord-americans.

1949, els aliats estableixen una comissió internacional que vigila la producció regional de carbó i acer.

1950, Robert Schuman pronuncia la declaració, en la qual proposa integrar les indústries del carbó i de l'acer d'Europa Occidental.


Gastronomia

La gastronomia d'Alemanya és el conjunt de gastronomies tradicionals dels pobles i cultures que es troben als territoris de parla alemanya.

Es tracta d'una juxtaposició de cuines regionals, segons la geografia, el clima, la història i la cultura de cada lloc. Per exemple la cuina bavaresa és força diferent de la del nord d'Alemanya i en canvi comparteix plats i gramàtica amb la cuina suïssa i l'austríaca. A altres zones tenen més punts en comú amb altres cuines veïnes, inclosa la neerlandesa i l'escandinava al nord, la d'Europa oriental a l'est, etc.

Els menjars més típics de Alemanya són:

  • 1. Pretzels
  • 2. Chucrut
  • 3. Eisbein
  • 4. Apfelstrudel
  • 5. Kartoffelsuppe
  • 6. Kassler
  • 7. Kieler Sprotten
  • 8. Currywurst
  • 9. Berlinas
  • 10. Quark

...

Contacte

Contacta amb els administradors de la pàgina web